На перехресті Стрийської – Максимовича у Львові встановлять світлофор

4167 0
Це – достатньо небезпечна ділянка на вулиці Стрийській, де зараз є нерегульований пішохідний перехід.
фото: гугл мапс

фото: гугл мапс

У Львові пропонують облаштувати світлофорний об'єкт на перехресті вулиць Стрийської та Максимовича, що в Сихівському районі Львова. Відповідне рішення прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. 

«Це – достатньо небезпечна і найшвидша ділянка на вулиці Стрийській, де зараз є нерегульований пішохідний перехід. Він веде від зупинки громадського транспорту до житлового району», – пояснює під час засідання начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Одним із варіантів було встановлення світлофора з кнопкою, щоби у міжпіковий період допомогти транспорту рухатися, однак цю пропозицію відхилили. За висновками ЛКП «Львівавтодор», є всі умови, що відповідають Державним стандартам України для встановлення світлофора на цьому перехресті.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Наразі не відомо, у межах якого терміну мають облаштувати світлофор на Стрийській – Максимовича, оскільки у черзі ще близько 10 таких об'єктів, які потрібно встановити на різних вулицях у Львові (включно з тими, що мають з'явитися під час проєктів реконструкцій). Зокрема, два світлофори планували встановити ще до жовтня минулого року на вулиці Княгині Ольги, де патрульні фіксували ДТП. 

Нагадаємо, що кілька років поспіль перехрестя Стрийської – Максимовича потрапляло до переліку тих, де найчастіше трапляються ДТП з потерпілими у Сихівському районі. Такі дані патрульна поліція Львівської області наводила у 2012, 2013, 2016 роках. Натомість станом на 2021 рік проблемними у цьому районі залишаються перехрестя вул. Стрийської і Володимира Великого, вул. Сихівської з пр. Червоної калини, з вул. Зеленою і вул. Кавалерідзе.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!