На перше кіно з зони АТО збирають кошти. Як долучитися

2565 0
На платформі «Велика ідея» розпочали збір коштів на монтаж українського фільму про війну, знятого в зоні АТО. Зйомки фільму «Міна» вже проведені. На сьогодні фільм знаходиться на стадії «post-production» (монтаж, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів, анімацій). Саме на це збирають кошти творці фільму.

На сьогодні із необхідних 84  тисяч гривень уже зібрано 21 тисячу. Над зйомками художнього фільму "Міна" працювала група ентузіастів: сценарист і автор ідеї - Олексій Гавриленко, режисер Володимир Соловйов, оператор - Олександра М'ясниківа і актор В'ячеслав Никоноров у головній ролі, повідомляє «Українська правда».

«Тривалий час Україна знаходиться в об'єктиві уваги світової спільноти через війну на сході країни. Однак інформаційні повідомлення не передають і частки тих емоцій і потрясінь, що вирують в епіцентрі конфлікту. Можливо, саме тому чимало людей у мирних містах України та Європи сприймає війну на Донбасі відсторонено та стримано, як щось далеке», - йдеться у повідомленні на сайті «Велика ідея».

Основною метод творців фільму є дати можливість глядачам відчути, прожити, зануритись у реальність, в якій сьогодні живуть мільйони українців.Фільм розповідатиме про молодого художника Гену, що, відчуваючи тиск і нерозуміння з боку оточуючих, прагне назавжди залишити рідне село в охопленому війною Донбасі.

Хлопець вирішує втекти до Києва. До автобусу в краще життя залишаються лічені години, але тут на його шляху постає справжня та доволі серйозна перешкода, що може позбавити його життя...

Для того, щоб якомога точніше відобразити реальність, знімальна група вирушила до визволеної частини Донецької області та відвідала Слов’янськ, Семенівну, Артемівськ, Сіверськ та Святогірськ. Деякі сцени в селі Семенівка та в місті Слов’янськ, які постраждали від обстрілів, були відзняті без використання штучних декорацій.

«До цієї роботи ми залучимо перевірених фахівців, адже якість відео має відповідати високим вимогам міжнародних кінофестивалів. Крім того, кошти необхідні для презентації фільму в Україні. Ми вже вклали власні ресурси, але для завершення всіх робіт по фільму потрібно ще 84 тисячі гривень. Тому нам необхідна ваша допомога!», - пишуть творці фільму.

Прем’єра фільму запланована на міжнародному кінофестивалі в Каннах. Окрім цього, вже домовились про підтримку стрічки відомими голлівудським продюсером Tony Scotti, який планує заявити стрічку ще на провідних кінофестивалях (Sundance, AFI, Berlin, Toronto, Palm Springs, Raindance, Encounter), багато з яких є відбірковим етапом для кваліфікації на премію Оскар (в номінації художніх короткометражних фільмів).

Пожертвувати кошти на створення першого художнього фільму про війну на Сході України можна на сторінці «Велика ідея».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!