На першій лінії. Історія Домівки, яка рятує тварин, що постраждали від війни

2517 0
«Люди тікали з-під обстрілів з одним рюкзаком, але з котом за пазухою. Були й такі, що по дорозі ще й підхоплювали безпритульних тварин».

За місяць війни Росії проти України у Домівці врятованих тварин, що у Львові, прихистили понад 2000 собак та котів. Двісті з них вдалося прилаштувати, решті надали ветеринарну допомогу і передали до притулків країн ЄС, де тварини чекатимуть нових власників. 

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

Як розповів у проєкті Тvoemisto.tv «На першій лінії» керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, у притулку приймають тварин від переселенців, які вже далі не можуть їхати зі своїми улюбленцями, або які підхопили тваринок десь на вулиці під час евакуації.

Здебільшого тварин скеровують у Польщу, Німеччину, Латвію, Литву. Бувають випадки, коли люди хочуть взяти тварину, то беруть і до Америки. Корм переважно привозять сюди поляки і німці, навіть є люди з Ізраїлю, які передають харчі машинами. 

До війни Домівка займалася лише дикими тваринами і свійськими, яких постійно рятували. Того дня, коли почалася війна, притулок повністю переформатував роботу і тепер допомагає всім котам і собакам, які постраждали від війни.

Читайте також: На першій лінії. Історія львівської «Оселі», яка годує і одягає переселенців

«Мене запитували, чому українці не кидають своїх тварин, адже вражають ті фото, коли люди з одним рюкзаком, але з котом під пахвою просто втікають. Думаю, що ці фото якраз показують, чому ми переможемо. Бо якщо в наших ворогів мами кажуть про синів: “Потрапив у полон? Ну окей”, то наші люди підхоплюють кота з вулиці, щоб врятувати. Тому, я думаю, що українці така сильна нація, що ми – не під силу нікому», – розповів Орест Залипський.

Допомогти Домівці можна за цими реквізитами:
 
БО БФ «Домівка Врятованих Тварин»
ЄДРПОУ:44086841
IBAN: UA773052990000026006031017177
АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
Картка ключ: 5169 3305 2375 2514
Картка приват:
4149 6293 8110 7192 Орест Залипський
 

Дізнатися додаткову інформацію можна за цим номером: +380634582395

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт відеоісторій «На першій лінії» про тих, допомагає українцям у час війни – на передовій чи у тилу. Це серія коротких відеосюжетів про героїв війни, про їхню системну роботу в обороні країни та рідного міста. Відео будуть виходити двома мовами: українською та англійською.

Відео: Дар'я Кучер і Сергій Князєв



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!