На першому уроці школярам розкажуть, чому варто пишатися Україною

2993 0
Про геніальні винаходи, природні багатства та блискучі ідеї, що прославляють нашу країну на весь світ, говоритимуть зі школярами на першому навчальному уроці.
фото: lessonslearned.com

фото: lessonslearned.com

Як розповіли Tvoemisto.tv в управлінні освіти Львівської міської ради, цьогоріч Міністерство освіти і науки рекомендувало присвятити перші уроки у в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах 25-тій річниці Незалежності України.

Відтак для учнів 1-4 класів пропонується така тема першого уроку: «Це наше і це твоє». Матеріали до уроку, а саме – мультфільми, розроблено анімаційним розважально-пізнавальним телеканалом для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку ПЛЮСПЛЮС.

Один екпізод мультівлума із серії «Це наше і це твоє»

Проект «Це наше і це твоє» – це яскраві та зрозумілі розповіді про геніальні винаходи, природні багатства, блискучі ідеї, що прославляють нашу країну на весь світ.

Читайте також: Львівський учень здобув «золото» на Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту

Темою першого уроку для учнів 5-11 класів пропонується визначити «Від проголошення Незалежності до нової України». Також від час проведення уроку загальноосвітні навчальні заклади, за бажанням, можуть взяти участь у Всеукраїнському учнівському конкурсі «Зміни до Конституції – нове обличчя місця, де ти живеш!», – ідеться у листі МОНу.

Метою Конкурсу є популяризація знань серед учнівської молоді, батьків та педагогічних працівників про зміни до Конституції України, зокрема щодо децентралізації, через інтерактивну комунікацію. Конкурс проводиться у два етапи:

І етап - Всеукраїнський відкритий урок «Зміни до Конституції – нове обличчя місця, де ти живеш!» для учнів 5-11-х класів, який проводиться одночасно в усіх загальноосвітніх навчальних закладах системи освіти усіх форм власності.

ІІ етап – конкурс творчих робіт, що передбачає виконання учнями окремого класу спільної творчої роботи у формі плану-схеми (плакат формату А1) на тему «Зміни до Конституції – нове обличчя (назва населеного пункту)!» про розвиток своєї місцевості (громади) відповідно до змін у Конституції України та відеопрезентації до нього. Детальніше про те, як взяти участь у конкурсі, читайте за посиланням.

Варто зазначити, що вчителям залишають право провести перший урок за власним сценарієм.

Нагадаємо, у Львові змінили правила запису до електронної черги у дитсадки.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!