На Петрушевича хочуть розширити дорогу і збудувати підземний паркінг. Візуалізація

4503 0
Площу Петрушевича з прилеглими вулицями Руставелі та Зеленою чекає кардинальне перевтілення. Львів'ян запрошують на громадське слухання.
Ілюстрація від «Містопроекту»

Ілюстрація від «Містопроекту»

На території, що об’єднує площу Петрушевича та частини вулиць Шота Руставелі і Зеленої, пропонують реорганізувати сквер, прокласти нову дорогу, розширити існуючу та збудувати підземний паркінг.

У детальному плані цієї території, яку розробив Державний інститут проектування «Містопроект», йдеться про дворівневий підземний паркінг на орієнтовно 300 місць, наземну парковку з газонними решітками та розширення вулиці Шота Руставелі до чотирьох смуг. Окрім того, пропонують впорядкувати сквер, додати зелених насаджень, прокласти нову дорогу, а також збудувати торгово-офісний центр. Реалізувати такий проект, на думку його творців, можливо упродовж 3-7-ми років.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Варіант облаштування наземних парковок (газонні решітки)

Додамо, що у майбутньому на Шота Руставелі планують реорганізувати рух. Керівник відділу стійких транспортних систем комунального підприємства «Львівавтодор» Павло Сирватка каже, що це доречно і підземний паркінг сюди впишеться органічно. «Після зміни руху на площу потраплятимуть три потужні транспортні потоки: від Стрийської, від Зеленої та з Сихова. Багато водіїв вважатимуть доречнішим лишити машину там і пройти до центру пішки або під’їхати на трамваї», – розповів він.

30-го жовтня відбудеться зустріч з головним архітектором проекту Юрієм Столяровим. Місце проведення: Великий сесійний зал Львівської міської ради (пл. Ринок,1). Початок о 18.00. Пропозиції можна подавати до 13 листопада 2017 року до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1. Контактний телефон: 032 297 57 63.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Нагадаємо, у центрі Львова планують збудувати щонайменше два підземні паркінги: перед університетом імені Івана Франка та на площі Петрушевича. Розглядається також ідея спорудження підземного паркінгу біля головного залізничного вокзалу. Це може розвантажити центральні вулиці, де хронічно бракує місця для паркування автомобілів. Проте місця, під якими спорудять паркінги, зазнають кардинальних змін: громадські простори тут облаштовуватимуть наново, дерева – зріжуть і замінять. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!