На Підзамче облаштували сучасний внутрішній дворик. Фото

3577 0
У Львові за адресою вул. Остряниці 12-14, вул. Скидана 4 відновили внутрішній дворик. Це відбулось в межах проекту «Ревіталізація Підзамче». Дворик відновили у тісній співпраці архітекторів з мешканцями навколишніх будинків та відповідно до їхніх побажань.
Фото: city-institute.org

Фото: city-institute.org

Впродовж обговорень мешканці озвучили свої побажання, які архітектори реалізували у проекті: можливість тихого відпочинку, садівництва, заняття спортом, господарські потреби. При цьому, команда проекту намагалась залишити вільною якомога більшу площу газону, який можна буде «обживати» згодом відповідно до потреби: щось майструвати, ставити шезлонги влітку тощо, інформує прес-служба Інституту міста

Відтак, на подвір’ї встановлено 7 лавок, перголу для виноградної лози. Також проектанти передбачили спортивну зону – турнік з «шведською стінкою». Для садівництва передбачені кілька рабаток, а також стійки з квітковими боксами. Останні також виконуватимуть функцію частини конструкції для сушіння білизни.

Так виглядав дворик до ремонту

"Концепція цього двору передбачає поєднання функціональних господарських та відпочинкових зон. Від початку обговорень майбутніх змін мешканці постійно наголошували на важливості збереження якомога більшої кількості площі для декоративного садівництва. В рамках проекту додатково закупили понад 50 рослин та запросили ландшафтного дизайнера для проведення консультацій. То ж у всій красі дворик побачимо з весни", - розповіла координатор проекту Ярина Мельник. 

Роботи із облаштування двору обійшлися у 116 тисяч гривень, з них внесок мешканців становив 7 тисяч гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!