На Підзамче у Львові дитячу бібліотеку перетворили на бібліохаб. Візуалізація

3455 0
На створення нового простору у цьому районі виділили 6 млн 730 тис грн.
Фото: Христина Береговська

Фото: Христина Береговська

Дитячу бібліотеку на вулиці Богдана Хмельницького, 175 повністю оновили та осучаснили. 

Як розповіла Тvoemisto.tv керівниця міського управління культури Христина Береговська, її почали ремонтувати влітку 2019 року. Перед ремонтом проводили обговорення з бібліотекарями, дітьми та мешканцями будинку, яким вони бачать цей простір. Школярі, зокрема, створили своєрідний кластер між школою по сусідству та бібліотекою.

Концепцію творили на основі бібліотеки поколінь, де можуть цікаво та інтерактивно проводити час люди різного віку.

«Це мікрорайон, наскільки ми знаємо дещо депресивний, і ми сподіваємось, що ця бібліотека стане якісним комфортним простором, де діти будуть збиратися. Ми старалися надати новий перелік книг та повністю оновити інтер’єр», – розповіла Христина Береговська.

Тут також розраховують на співпрацю із фабрикою Повидла, що якраз розташована навпроти.

«Діти назвали її хабом на Підзамче, бо вони самі проводять інтерактивні заходи. І тут посил іде не від бібліотекаря, а від самої дитини. А самі працівники бібліотеки створили низку програм для всіх відвідувачів тепер уже бібліохабу», – підсумувала Христина Береговська.

Новий простір планують відкривати на початку липня.

Додамо, що у Львові загалом є 17 дитячих бібліотек.

Христина Гоголь

Фото Христини Береговської 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!