На Півдні України в бою героїчно загинув львівський десантник Володимир Балюк

72798 0
У бою він сам знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника.
фото: 80-та окрема десантно-штурмова бригада (Україна)

фото: 80-та окрема десантно-штурмова бригада (Україна)

5 квітня на Півдні України під час бою з переважаючими силами противника героїчно загинув головний сержант десантно-штурмової роти підрозділах 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Володимир Балюк. У бою він сам знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника.

«Сержант Володимир Балюк – був взірцевим представником сучасного сержантського корпусу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. У нього була висока професійна підготовка, чималий бойовий досвід та участь у міжнародних навчаннях», – йдеться в повідомленні бригади.

Читайте також: На Львівщині попрощаються з 20-річним Героєм, який загинув у боях під Харковом

Також про свого бойового побратима Володимира Балюка «Балу» розповідає офіцер-десантник з позивним «Одін», його друг та безпосередній командир. Він згадує його як надійного, спокійного, чесного та справедливого чоловіка.

«Не було таких питань, які б він не зміг вирішити. У нього завжди все виходило: у службі, спорті та інших справах. Планував продовжувати та розвивати свою військову кар'єру…», – каже він.

Читайте також: У бою під Попасною загинув доброволець зі Львівщини

5 квітня підрозділ, в складі якого Володимир командував штурмовою групою, вів наступальні дії. Десантники мали закріпитися в одному з населених пунктів на Півдні України, проте противник, щоб зірвати наступ, кинув танки, бронетехніку та чимало живої сили. Зав’язався важкий, жорсткий та потужний бій, де «Балу» отримав смертельне осколкове поранення.

Загалом під час того бою штурмова група, якою командував сержант Володимир Балюк, знищила 4 БМД та багато окупантів, а інші підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади спалили російських танків та ліквідували кілька десятків живої сили росіян.

Нагадаємо, що у російсько-українській війні на фронті загинув оператор 24-го каналу, ветеран АТО і захисник України Юрій Олійник. Він воював на Донбасі і з першого дня вторгнення Росії знову пішов на фронт. Загинув захисник 23 березня на Луганщині. Спогади про нього читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!