На Півдні України Збройні Сили знищили 9 ворожих дронів-камікадзе

728 0
Уночі з 5 на 6 жовтня російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.
Дрони Shahed-136 / Фото зі сторінки Юрія Бутусова

Дрони Shahed-136 / Фото зі сторінки Юрія Бутусова

На Півдні України Збройні Сили знищили дев’ять ворожих безпілотників-камікадзе Shahed-136. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ. 

«Уночі з 5 на 6 жовтня російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва. Дев’ять дронів-камікадзе знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування «Південь»,  йдеться в повідомленні.

Читайте також: Понад 10 ворожих дронів атакували Україну. Постраждало місто на Київщині

Додамо, що Shahed-136 – це баражуючий боєприпас, який летить та вражає ціль за кооординатами. Його застосовують як далекобійну зброю з тими ж цілями, як крилаті та балістичні ракети, більшість запасів яких у зс рф наразі вичерпані. Це – найбільш високоточна зброя російської армії, яка забезпечує отримання даних від чотирьох супутникових навігаційних систем – ГЛОНАСС (росія), Бєйдоу (Китай), Галилео (Евросоюз), GPS (США). Російські ракети такої точності не мають – вони використовують тільки ГЛОНАСС, а Shahed-136 отримує дані з кількох супутників і корегує маршрут та точку удару за рахунок кількох навігаторів. Це зброя для ураження статичних об'єктів.

Детальніше про ворожі дрони-камікадзе, чим небезпечні і чи може Україна виробляти свої, читайте у матеріалі.

Ольга Коваль

________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!