На пл. Ринок у Львові стартувала виставка про проблему торгівлі людьми. 5 фото

3151 0
З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, Кампанія А21 за сприяння Міністерства соціальної політики України проводить інформаційну акцію «Живи вільно». Учора, 30 липня, у Львові на площі Ринок відбулось відкриття фотовиставки за участю відомих зірок – Брії Блессінг та Сніжани Єгорової. Згодом проект помандрує іншими великими містами України, – інформує прес-служба Львівської міської ради.
фото: прес-служба ЛМР (Мирослав Пархомик)

фото: прес-служба ЛМР (Мирослав Пархомик)

Здійснив фотосесію відомий український фотограф, який мешкає в Лос-Анджелесі, Олег Богдан (www.olegbogdan.com), автором ідеї та продюсером зйомки стала Наталія Шумахер. В зйомках взяли участь відомі співаки та журналісти: Олена Шоптенко, Олександр Попов, Анатолій Анатоліч, Анна-Марія, Лавіка, Людмила Барбір, Марія Бурмака, Марія Собко, Олег Собчук, Сергій Гладир, Сніжана Єгорова, Тала Калатай, Тамерлан та Омаргалієва, Валентина Хомайко, Василь Бондарчук, Віталій Кириченко, Влад Олєйник, Яніна Соколова, Влад Ситник.

«Кампанія А21 – це міжнародна громадська організація, яка в Україні присутня 8 років і займається питанням протидії торгівлі людьми. В Україні у нас є кілька напрямків роботи. Це допомога потерпілим від торгівлі людьми, у нас є програма реабілітації для таких людей, звичайно, ми працюємо у напрямку попередження наступних випадків торгівлі людьми. Акція, яку ми назвали «Живи вільно», це таке побажання для усіх громадян України жити вільно, не потрапляти до рабства. Ця акція є однією з ініціатив протидії торгівлі людьми, у попередженні, щоб люди дізнались про цю інформацію, щоб звернули увагу і потім виник інтерес до цієї проблеми, щоб бути захищеними і не потрапити до сучасного рабства. Ми зробили цей проект саме до 30 липня – це Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми», – розповіла Юлія Саченко, менеджер з розвитку А21 в Україні.

Юлія Саченко зазначила, що за різними даними від 120 до 160 тис людей постраждало від торгівлі людьми за роки незалежності. Інші джерела подають ще більші цифри. «Україна, на жаль, є країною постачальником живого товару і країною транзиту, і країною призначення. Проблема в Україні є надзвичайно гострою. Це пов’язано з тим, що Україна має таке географічне розташування і, звичайно, є економічні причини. Крім того, в Україні є збройний конфлікт і багато людей тим чи іншим способом страждають від нього. Багато людей-переселенців, які шукають кращої долі, можливостей, переїжджають на інші території з мрією краще влаштуватись, шукають роботу, і можуть погодитись на нелегальні працевлаштування, які можуть стати пасткою для них. З існуванням цього збройного конфлікту ми очікуємо зріст кількості потерпілих від торгівлі людьми. В Україні від торгівлі людьми страждають не лише жінки, але і діти, і чоловіки. Є багато різних форм експлуатації, форм сучасного рабства – трудова, сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво, торгівля органами і залучення до збройних дій», – додала Юлія Саченко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!