На план порятунку Львова від сміття виділили перші мільйони, але діяти він не почав

2200 0
Жодної прямої угоди із полігонами області на прийом сміття зі Львова ще не укладено. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

"Станом на зараз ще жодного договору по меморандуму не підписано. Ми очікуємо на швидший час, тому що залишається критичною ситуація зі сміттям, повідомив Сергій Бабак. На найближчу сесію, попередньо депутати підтримали виділення коштів, і сподіваюся підтримають. Але договори вже можна підписувати, щоби опрацьовувати з перевізниками, куди і скільки везти".

За його словами, угод із полігонами Львівська міськрада чекає від Львівської ОДА найближчим часом. Згідно з меморандумом, ОДА в разі необхідності координує роботу з вивезення сміття зі Львова.

Сьогодні, 25-го квітня, Львівська облрада виділила перші 15 млн грн на потреби міст, що прийматимуть львівське сміття. Решту коштів планують виділити на наступній сесії на початку травня.

Читайте також: У яких містах опиниться львівське сміття, і що їм обіцяють натомість 

Виділення коштів не є прямою гарантією виконання меморандуму, прокоментував голова облради Олександр Ганущин: "Я далекий від думки, що всі підписанти виконають умови меморандуму. Але ми – обласна рада, маємо показувати, що йдемо вперед і виконали його першими. Я переконаний, що проблеми з містами будуть – і з тими, що підписали, і з тими, що не підписали. І тут непроста функція голови ОДА, який взяв на себе управління комунальними службами, які в частині логістики мають це дуже швидко вирішити"

Читайте також: У Львові оштрафували комунальника за скидання сміття посеред міста

Нагадаємо, 21 квітня між Львівськими облрадою, обладміністрацією та міськрадою, а також містами Львівської області укладений меморандум. Згідно з ним, 19 полігонів області прийматимуть сміття зі Львова протягом двох років, а з бюджету Львова та області виділять кошти на облаштування та рекультивацію цих полігонів та інші потреби міст. Згідно з меморандумом, на 2017 рік загалом виділять 100 млн грн: 70 із бюджету Львова, і 30 із екофонду обласного бюджету.

Підготувала Зоя Красовська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!