На площі біля університету Франка облаштують громадський простір

2184 0
На площі перед головним корпусом університету імені Івана Франка проведуть реконструкцію з облаштуванням громадського простору.
фото: inlviv.net

фото: inlviv.net

За відповідну ухвалу, про затвердження інвестиційного проекту «Реконструкція площі перед головним корпусом ЛНУ ім. І.Франка з будівництвом підземного майданчика для паркування», умов проведення конкурсу з вибору інвестора та істотних умов інвестиційного договору, проголосувало 60 депутатів міської ради під час сьогоднішнього пленарного засідання.

Як розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, на сьогодні є кілька важливих запитів від громадськості Львова. Запит від університету, щоб був забраний рух транспортних засобів від головного корпусу. Запит громади, про облаштування громадського простору навпроти площі біля головного корпусу університету Франка, бо, станом на сьогодні, таких функцій площа не виконує.

«З іншого боку, є великий запит про облаштування підземного майданчика, адже дуже велика кількість машин і студентства, і викладачів, представників залізниці паркується довкола університету і площі, що не сприяє комфорту і розвитку даної території. Тому цією ухвалою ми розпочинаємо процес з дослідження, активного обговорення та конкретних кроків для вирішення даних запитів», – розповів Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові біля університету почнуть будувати підземний паркінг: рух реорганізують

За словами Ольги Сивак, начальника управління інвестицій та проектів ЛМР, прийняттям даної ухвали розпочинається процес підготовки до інвестиційного конкурсу.

«Наша мета – залучити приватного інвестора для будівництва підземного паркінгу з подальшим облаштуванням площі перед університетом. Паркінг має бути дворівневим і вміщати приблизно 350 паркомісць», – додала Ольга Сивак.

«На сьогодні, як усі знають, біля університету поруч поліція, залізниця. Дуже багато машини приїжджає і паркуються на хідниках, заїжджають в парк. Університет постійно просить про чисту площу для студентства, де вони зможуть відпочивати і щоб там був культурний громадський простір. Тому ми запускаємо цей процес. Матимемо можливість облаштувати площу і усіх паркувальників зібрати в одному місці. Також паркінг дасть можливість автоматично підсилити фундамент, бо маємо в цьому дуже багато питань», – додав мер Львова Андрій Садовий.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!