На площі Ринок біля Ратуші висадили алейний рожевоквітний каштан. Фото

1894 0
Вартість саджанця становить близько 4-х тисяч гривень.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

У Львові сьогодні, 16 квітня, на площі Ринок біля Львівської міськради на місці зрізаного мертвого каштана висадили рожевоквітний каштан. 

Читайте також: На площі Ринок зрізали каштан, який посадили ще у міжвоєнний період. Фотофакт

Як розповіла Тvoemisto.tv керівниця управління екології Львівської міськради Олександра Сладкова, вартість цього саджанця близько 4 тисяч гривень, його виростили у Городку.

За словами Олександри Сладкової, цей гіркокаштан називають також м'ясочервоним, тому що італійцям квіти каштана нагадують червоне м'ясо.

Звичайний каштан часто з'їдає міль, тому вирішили замінити його алейним рожевоквітним, який міль не їсть. Такий рожевоквітний каштан росте біля Макдональдсу на проспекті Шевченка. Олександра Сладкова каже, що він завжди зелений.

Такі ж 4 каштани висадили у парку Високий замок. 

Цвітіння цього каштана відбувається у травні-червні, трохи раніше, ніж цвіте гіркокаштан звичайний. А плодоношення завершується у вересні. Він є зимостійким. Восени листя зелене довше зберігаються на гілках.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!