На площі Ринок будують питний фонтан

2368 0
Усі п’ять питних фонтанів коштували місту 587 тис. грн.
Фото: Львівводоканал

Фото: Львівводоканал

На площі Ринок у Львові будують питний фонтан. Про це повідомили у «Львіводоканалі».

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Фонтан буде дворівневим – ним зможуть користуватися люди з обмеженими можливостями. У «Львіводоканалі» кажуть, що львів’яни не контактуватимуть губами з металом фонтанчиків – стійкий потік води дозволить напитися без контакту із краном.

Вода до питного фонтанчика потраплятиме переважно із підземних джерел свердловин поблизу Стрия, тож вода у фонтані буде артезіанською.

Загалом по місту мають встановити ще чотири питні фонтани: на площі Митній, поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку, поруч із Пороховою вежею та поруч із Оперним театром.

Усі п’ять питних фонтанів коштували місту 587 тис. грн. Наразі на площі Ринок встановлюють конструкцію фонтана та прокладають водовідведення для нього. Дизайн фонтанів погодило міське управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Готовий фонтан передадуть на баланс Галицької районної адміністрації.

Читайте також: У громадських місцях пропонують встановлювати питні фонтани

Додамо, що у Львові питний фонтан розташований на площі Маланюка. Його встановили у 2018 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!