На площі Ринок у Львові відкрили інтерактивну Різдвяну шопку. Фоторепортаж

2016 0
Шопка інтерактивна – у неї можна зайти, сісти на сіно та сфотографуватися.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

На площі Ринок перед входом до львівської Ратуші відкрили авторську інтерактивну Різдвяну шопку. Вона складається з 11 елементів, виготовлених та вирізьблених з тополі, сосни та смереки. Скульптором та автором шопки у Львові є Антон Лубій.

Читайте також: У львівському парку встановили фігури з арт-вертепу. Фото

Перші фігури до шопки Антон Лубій почав робити у 2013 році, як майстер-клас біля головної ялинки. Тоді за 13 днів він створив 5 біблійських фігур. Всі люди могли це бачити.

Читайте також: Різдвяний ярмарок у Львові: що можна придбати та які ціни. Репортаж

Та згодом дійшли згоди перемістити шопку поблизу Ратуші. Тут вона стоїть з 2015 року. У цей час до неї додали й хатинку. Її майстер зробив із сосни, а зверху накрив соломою. Перші тополині деревини привезли з Бібрського лісництва, наступні ти сосни – з Брюховицького, звідси також доставили смереки, з яких зроблені ангели.

Скульптури всередині шопки розміром 2 м, крім Ісусика, ясла якого значно менші. Ангели мають по 50-70 сантиметрів.

Шопка інтерактивна, оскільки в неї можна зайти, сісти на сіно та сфотографуватися. Фігури в ній пролаковані та пофарбовані, тому можуть вистояти і в сніг, і в дощ.

Читайте також: Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

До речі, чи не щороку трапляються випадки, що фігурки із різдвяної шопки намагаються вкрасти.

Шопка поблизу львівської Ратуші стоятиме до Йорданських свят. Потім її розберуть.

Власниками різдвяної шопки є Львівські ярмарки. Саме вони придбали шопку та подарували її місту.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головних локацій, які можна відвідати у Львові на Різдво. Повну програму святкових заходів ви можете переглянути тут

Фото Анни Чистякової та Дар'ї Кучер

Відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!