Політична реклама

На площі Ринок у Львові завершили реставрацію історичної брами

2224 0
У Львові на площі Ринок, 8 відреставрували історичну браму. Роботи провели в межах проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) “Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова”.

Як розповів керівник проекту, експерт GIZ Крістоф Юнґансон, реставрація пройшла успішно, хоча майстри зіткнулись з низкою труднощів, повідомляє Zaxid.net. 

“Двері були знищені, в нижній частині довелось повністю замінити деякі елементи. Ще одна особливість роботи − раніше двері вже реставрували, але неякісно. Власне та нефахова реставрація нанесла більше шкоди, ніж користі”, − зазначив Крістоф Юнґансон.

Всі частини дверей, які довелось замінити, реставратори робили лише вручну.

Пояснив експерт і вибір кольору для брами: "Це двері епохи класицизму середини ХІХ століття. Тоді світлобежевий колір для дверей був дуже типовий, зокрема і у Львові".

Оновлення брами відбувалось у рамках практичного семінару з реставрації дверей, який організував  GIZ. У проекті взяли участь 13 львівських столярів та реставраторів, які в подальшому парцюватимуть над відновленням інших об'єктів. 

За словами організаторів, до програми муніципального розвитку та оновлення старої частини міста Львова входять сотні вікон та дверей Львова, які потребують відновлення.

Також, як повідомляло tvoemisto.tv, у межах проекту звершують реставрацію дерев’яного еркеру, що знаходиться у проїзді Крива Липа.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!