На площі Ринок відреставрували фасад кам’яниці. Фото до і після

2296 0
Тут виконали весь комплекс реставраційно-ремонтних робіт.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

У Львові відновили фасад пам’ятки архітектури національного значення на пл. Ринок, 7. Тут виконали весь комплекс реставраційно-ремонтних робіт. Зокрема, встановили нові дерев’яні вікна, відновили скульптуру, металеві елементи балкону та вхідну браму. Крім того, фасаду повернули автентичний колір. 

Джерело: управління охорони історичного середовища ЛМР

«До реставрації фасад будинку був в аварійному стані. Тиньк в багатьох місцях просто відпав, цегла також була деструктована. Вікна були різні. Перший поверх, який з каменю, теж мав багато втрат. Камінь був розшарований. Тому там виконали досить великий об’єм робіт», – каже начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Заступник начальника управління охорони історичного середовища Георгій Корнєєв додав, що під час реставраційних робіт у будинку зміцнили і відновили тиньк та елементи декору, ін’єктували цегляну кладку, зміцнили та доповнили кам'яні елементи першого поверху. Відреставрували скульптуру Діви Марії та металеві елементи балкону. Встановили нові деревяні вікна та балконні блоки тощо. 

Нагадаємо, у парку імені Івана Франка почали реставрувати ротонду – круглу альтанку, якій вже близько 200 років. Меценатом робіт став гуртовий ринок «Шувар». Вартість реставрації ротонди становить орієнтовно 600 тис. грн. 

Для довідки

Будинок на пл. Ринок, 7 побудований у ХVІІ ст., перебудований у ХІХ ст. Це колишня Кравзівська (Краузівська), а згодом Шембеківська кам'яниця. Її фасад на рівні другого поверху в ніші декорований фігурою Божої Матері.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!