На площі Святого Теодора створять громадський простір та реорганізують рух автомобілів

3168 0
Також заплановано максимально розширити пішохідну зону.
фото: photo-lviv.in.ua

фото: photo-lviv.in.ua

На площі Святого Теодора проведуть реконструкцію. Основне завдання – створити громадський простір та розширити пішохідну зону. Про це повідомляє депутат міської ради Сергій Івах на своїй сторінці у Facebook. 

За його словами, для створення ще однієї візитівки Львова потрібно максимально звільнити її від автотранспорту та кінцевих зупинок маршруток, також незаконних.

Як розповів Tvoemisto.tv Сергій Івах, кінцева зупинка біля площі Святого Теодора є законною лише для двох міських маршрутів: для 8-го та 22-го. Він уже спілкувався з власниками маршрутів, і вони не проти перенести кінцеву зупинку на вулицю Детька, якщо усі незаконні маршрути теж перенесуть свою зупинку.

Усі міжміські маршрути, які кінцево зупиняються біля площі Святого Теодора, роблять це незаконно. 

"Уже були звернення в управліня транспорту львівської міської ради, проте жодних змін не відбулось. Скоріш за все, як тільки почнеться реконструкція площі, ці маршрути перемістять свою кінцеву зупинку самі, бо інакше вони, зупиняючись, перекриватимуть дорогу", – зазначив Сергій Івах.

Читайте також: Як «розумнішає» Наукова. Комп’ютеризацію району почали з навчальних закладів

Тому біля площі Святого Теодора будуть переорієнтовані напрямки руху автомобілів, щоб уникнути транзитного проїзду. Натомість основний паркінг передбачається біля управління статистики. 

Фото: Сергій Івах

Олея Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!