На початку проспекту Чорновола у Львові облаштують виділені смуги для автобусів та тролейбусів

8445 0
Частину змін для реорганізації руху на початку Чорновола ще має погодити поліція.

На початку проспекту Чорновола, який нещодавно відремонтували та оновили верхній шар асфальту, облаштують виділені смуги для громадського транспорту у сторону до та від центру. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу комунального господарства Галицької райадміністрації Віктор Дубиняк.

Читайте також: В Україні унормують проектування виділених смуг для громадського транспорту

За його словами, наступного тижня підрядна компанія «Онур», яка й виконувала ремонт дорожнього покриття, має виправити дефекти ремонту та нанести розмітку на пішохідних переходах. Після чого дорожню розмітку нанесуть на всьому відрізку проспекту, відповідно до рішення міської комісії з безпеки дорожнього року, яке погодили ще у липні 2016 року.

За словами Віктора Дубиняка, наразі поліція ще погоджує, чи всі зміни, які погодила КБДР, позначатимуть новою розміткою, втім достеменно відомо, що від вулиці Городоцької до вулиці Під Дубом і у протилежному напрямку з’являться виділені смуги для автобусів та тролейбусів. 

Додамо, що згідно зі змінами, які пропонувала комісія з безпеки дорожнього руху, на проспекті мали б з’явитися кілька виділених смуг, які позначатимуть спеціальною жовтою розміткою. Усі міські автобуси, які курсують по вулиці Куліша. мали б перенести на проспект Чорновола, а по Куліша курсуватимуть лише приватні авто.

Водночас початок проспекту Чорновола планували розширити з чотирьох смуг до п’яти, дві з яких – для громадського транспорту. У напрямку від центру виділена смуга починатиметься на площі Різні і завершуватиметься біля перехрестя проспекту Чорновола з вулицею Детька. Які з цих змін, крім виділених смуг, поліція погодила у Галицькій адміністрації поки що сказати не можуть.

Читайте також: У Львові облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Перелік

Нагадаємо, частину проспекту Чорновола у Львові ремонтували за новою технологією, яка продовжує термін експлуатації асфальтобетону ще на три роки. Уздовж проспекту облаштовані дві виділені смуги для громадського транспорту: від вулиці Під Дубом до кільця на Липинського – Чорновола та у зворотному напрямку. Виділені смуги також планують облаштувати й на іншій частині проспекту – від кільця до перехрестя з Варшавською.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!