На початку вторгнення в Україну росія задіяла 65% наземних збройних сил

1036 0
Ймовірно, більш ніж чверть цих підрозділів на даний момент стали небоєздатними.

На початку широкомасштабного вторгнення в Україну росія задіяла понад 120 батальйонних тактичних груп, що становить приблизно 65% усієї її наземної бойової сили. Про це інформує Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

«На початку конфлікту росія задіяла понад 120 батальйонних тактичних груп, що становить приблизно 65%усієї її наземної бойової сили»– йдеться у повідомленні.

Читайте також: «У Бога закінчилося терпіння». Психолог про «затяжну» війну і як вона змінить українців 

Також у повідомленні йдеться, що ймовірно більш ніж чверть цих підрозділів на даний момент стали небоєздатними.

«Деякі з найелітніших підрозділів росії, включаючи ВДВ, зазнали найбільшого виснаження. Ймовірно, росії знадобляться роки, щоб відновити ці сили», – заявляють у британській розвідці.

Нагадаємо, сьогодні, 2 травня Генштаб ЗСУ повідомляє про те, що зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури України з білорусі. Війська росії наступають вздовж всієї лінії зіткнення на Донеччині. На Луганщині і Запоріжжі розгорнули додаткові системи ППО.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!