На свято Покрови українці матимуть державний вихідний

11659 0
Навесні 2015 року Верховна Рада ухвалила Проект Закону, який офіційно визначає 14 жовтня державним святом – Днем захисника України. Таким чином Кабінет Міністрів України рекомендував перенести робочий день 14 жовтня з урахуванням встановлених законом святкових і неробочих днів в Україні.
фото: ngzt

фото: ngzt

Законом передбачено внести зміну до частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши її новим абзацом стосовно встановлення 14 жовтня Дня захисника України як державного свята.

«Реалізація Закону потребуватиме додаткових витрат із бюджетів усіх рівнів на виплату компенсації за роботу у святковий день. Водночас відповідні виплати працівникам бюджетних установ можуть бути здійснені у 2015 році в межах уже встановленого фонду оплати праці», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 року видано Указ Президента України № 806, яким установлено День захисника України, що відзначатиметься щорічно 14 жовтня. При цьому скасовано Указ Президента України від 23 лютого 1999 року № 202 «Про День захисника Вітчизни».

Читайте також: Які державні вихідні чекають на українців у 2015-му?

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Завдяки шанобливому ставленню українського козацтва за цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова. Указом Президента України від 7 серпня 1999 року № 966 14 жовтня – у день свята Покрови Пречистої Богородиці – встановлено День українського козацтва.

За інформацією: zib.com.ua, ridna.ua, radiosvoboda.org.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!