На польсько-білоруському кордоні активісти блокують фури до РФ та Білорусі. Фото, відео

2435 0
Черга з фур сягає 28 кілометрів.
Фото: Женя Клімакін

Фото: Женя Клімакін

На польсько-білоруському кордоні, зокрема пункті пропуску Козловичі-Кукурики, активісти вже третю добу блокують фури з вантажами, що прямують до Білорусі та Росії, повідомляє Європейська правда.

Перші активісти вийшли на КПП із українськими прапорами з ранку суботи. Вони вимагають розширити європейські санкції, у тому числі на дорожній транзит товарів.

Читайте також: Білорусь дозволила перевозити російські ракети своєю залізницею

За словами активіста Жені Клімакіна, станом на учорашній день, 13 березня, черга фур досягла 28 кілометрів. Люди чергували й уночі. Водії обурюються, заявляючи, що «не цікавляться політикою» і просто роблять свою роботу. Не всі погоджуються казати, що саме везуть. 

Водіям фур роздають листівки: «Те, що ви робите, лише продовжує кровопролиття. Ці товари не потрібні винуватцям агресії, вони потрібні її жертвам. Не будьте співучасниками злочинів проти людяності».

Читайте також: «Ми фашисти». Полонені російські військові розповіли, як вторглися в Україну

Представник податкової адміністрації у Любліні прокоментував, що більшість фур везуть товари не з Польщі, а інших країн ЄС, та що це товари, які не потрапили під санкції Євросоюзу. 

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер у суботу казав, що у ЄС наразі немає консенсусу щодо обмеження наземного перевезення товарів до Польщі. В МЗС зазначили, що на кордоні посилять контроль, щоб не допустити обходу санкцій на певні групи товарів.

Блокаду планують продовжувати також сьогодні, 14 березня.

Нагадаємо, раніше розвідка Міноборони повідомляла, що на білоруському-українському кордоні перебуває близько 300 танків. Росія готувала свідому провокацію, щоб під цим приводом ввести білоруські війська. Згодом у Пентагоні США заявили, що не бачать ознак підготовки білоруських військових до вторгнення в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!