На порталі «Дія» можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн

1351 0
Продавець і покупець заповнюватимуть договір про купівлю-продаж автомобіля в електронному вигляді, після чого документ автоматично передається в сервісний центр МВС для проведення всіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

На порталі «Дія» незабаром з'явиться послуга оформлення договору купівлі-продажу автомобіля онлайн, йдеться на Головному сервісному центрі МВС.

Читайте також: У «Дії» можна буде оформити субсидії, пенсії та соціальну допомогу

«Найближчим часом автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачено постановою Кабінету міністрів України від 22 вересня № 1007 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України», – йдеться у повідомленні.

Послуга буде доступна для громадян в електронному кабінеті водія та на єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Дія».

Відтак, продавець і покупець, після авторизації будуть заповнювати договір про купівлю-продаж автомобіля в електронному вигляді. Після цього документ автоматично передається в сервісний центр МВС для проведення всіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Читайте також: Нова відмітка у посвідченні водія. У МВС попереджають про важливі зміни

Після позитивної обробки адміністратором продавець і покупець будуть проставляти кваліфіковані електронні підписи і договір про купівлю-продаж авто буде вважатися укладеним.

Нaгaдaємo, вiд 23 сeрпня в Укрaїнi нaбрaв чиннoстi зaкoн, який прирiвнює eлeктрoнний пaспoрт (внyтрiшнiй тa зaкoрдoнний) y «Дiї» дo пaпeрoвoгo пaспoртa-книжeчки тa ID-кaртки. E-пaспoрт y «Дiї» дoстyпний лишe влaсникaм ID-кaртoк тa бioмeтричних зaкoрдoнних пaспoртiв. Влaсникaм звичaйних пaпeрoвих пaспoртiв – внyтрiшнiх тa зaкoрдoнних – тaкi дoкyмeнти нe дoстyпнi.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!