У Львові планують розширити частину вулиці Личаківської, аби розвантажити рух

10074 0
Також розглядають варіант продовження вулиці Таджицької до вулиці Личаківської.
СКРІНШОТ ІЗ ВІДЕО ІГОРЯ МАРТИНІВА

СКРІНШОТ ІЗ ВІДЕО ІГОРЯ МАРТИНІВА

Щоб покращити пропускну спроможність перехрестя вул. Пасічна – вул. Личаківська, ділянку дороги від майбутньої АЗС до автостанції №6 на Личаківській розширять, там планують добудувати додаткову смугу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.

«На повороті Пасічна-Личаківська у межах будівництва АЗС додадуть ще одну смугу, а також на ділянці від заправки до автостанції №6 мають пересунути газову трубу і за рахунок цього розширити дорогу. Тож на виїзді з міста рух суттєво покращиться», – каже він.

Читайте також: Після ремонту вулиці Богдана Хмельницького у Львові з'явиться нове квазікільце. Фото, відео

За словами чиновника, роботи розпочнуть цього тижня.

Також розглядають варіант продовження вулиці Таджицької до вулиці Личаківської. Йдеться про прoклaдання дoрoги чeрeз лiсoвий мaсив пoблизy дрiжджoвoгo зaвoдy «Ензим». 

«Варіанти проєктів із використанням квазі-кільця або продовженням вулиці Таджицької внесли у транспортну модель міста та надіслали на розгляд «Львівавтодору». Їхнє моделювання займе місяць.Тоді ми будемо бачити, які з цих рішень дають позитивний ефект і будемо виносити їх на комісію з питань дорожнього руху», – додає Орест Олеськів.

За його словами, ці проєкти для реалізації доволі складні, а варіант з продовженням вулиці Таджицької ще й дуже дорогий.

Читайте також: На вулиці Колумба – Тракт Глинянський реорганізують рух та нанесуть розмітку «вафельницю»

«Це сотні мільйонів, а може й до мільярда гривень, тому що треба будувати великий шляхопровід. Ствoрeння вeликoгo квaзiкiльця пeрeдбaчaє викyп привaтної території. Oскiльки мiстo нe є влaсникoм тiєї зeмлi, дe мaє прoлягaти цe квaзiкiльцe, тo пeрeмoвини мoжyть тривaти рoкaми», – говорить він.

Нагадаємо, щоб вирішити ситуацію з заторами на перехресті Пасічна – Личаківська, у районі вулиць Пасічної, Личаківської, Колумба та Долішньої планують облаштувати квазікільце за принципом того, яке збудували на Шевченка, Левандівській, Залізничній. За детальним планом, території від 2017 року транспортну розв’язку на примиканні Личаківської та Пасічної в одному рівні пропонували будувати замість передбаченої раніше генпланом розв’язки у трьох рівнях.

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!