На продовження тролейбусного маршруту №23 потрібно 10 мільйонів гривень

3342 0
Перед продовженням маршруту планують облаштувати смугу громадського транспорту на проспекті Червоної Калини.
фото: лмр

фото: лмр

Тролейбусний маршрут №23, який курсує з вулиці Ряшівської на Хуторівку, цього року не продовжать до вулиці Вернадського, як планували раніше. Проєкт продовження контактної мережі розробило ЛКП «Львівелектротранс», але у бюджеті розвитку Львова на 2021 рік фінансування на нього не передбачили. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів начальник управління транспорту Львівської міської ради.

Читайте також: Львів'ян запрошують на виставку трамваїв

«Планували, що маршрут продовжать до вулиці Вернадського. Зараз перший етап реалізації, він закорочений на вулиці Хуторівці. Це тимчасове рішення. Минулого року «Львівелектротранс» розробив проєкт контактної мережі, проте на цей рік не вистачило коштів на реалізацію, проєкт вартісний – близько 10 мільйонів гривень», – каже він.

Олеськів також додав, що перед продовженням маршруту потрібно облаштувати смугу громадського транспорту на проспекті Червоної Калини.

«Провели аналіз інфраструктури загалом. Є потреба облаштувати смуги для громадського транспорту на проспекті Червоної Калини, щоби тролейбус міг повноцінно курсувати, а не стояв у заторах», – додав він.

Читайте також: Сьогодні першому кінному трамваю у  Львові виповнюється 141 рік

Нагадаємо, з жовтня 2020 року, по вулиці Хуторівка розпочав курсувати тролейбус № 23, який до цього їхав з Ряшівської до автовокзалу, що на Стрийській. Він курсує за маршрутом: Ряшівська – Виговського – Володимира Великого – Тролейбусна – Наукова. Далі замість того, щоб повертати на Стрийську, поїде прямо на Хуторівку. А у зворотному напрямку: Хуторівка – Стрийська – Рубчака – Тролейбусна – Володимира Великого – Виговського – Патона – Ряшівська.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!