На проектування сміттєпереробного заводу Львів має виділити додаткові кошти, — депутат

1978 0
Для розробки проекту під будівництво сміттєпереробного комплексу знадобиться ще півроку.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

Про це сказав депутат Львівської міської ради,  член депутатської комісії з питань бюджету Юрій Кужелюк. Він наголосив, що проект має розроблятися під три компоненти майбутнього заводу: сортування, компостування та спалювання. Але наразі йдеться про будівництво лише перших двох складових. 
 
«Майданчик треба підв’язувати під все, але зараз можна говорити про будівництво перших двох складових: сортування і компостування. Просортувавши і прокомпостувавши ми можемо відділити максимум половину сміття.  Вартість цього оцінюють в районі 20-30 млн євро. Де взяти кошти — можливо за рахунок кредиту. Чи можливо взяти кредит? Після цього всього шуму можливо. Але для цього треба зробити проект. Проект би робився, якби для цього ми виділили кошти, а коштів треба мільйони чотири», — сказав Юрій Кужелюк.
 
На уточнення про те, що розробку проекту обіцяв взяти на себе Egis, депутат відповів, що  Egis займається тільки загальною стратегією. 
 
23 травня, презентуючи перші напрацювання, керівник проекту Egis Крістофер Раунд 23 травня повідомив: «Дослідження розбито на кілька компонентів, включно з дослідженням сортування сміття, проектування об’єкту утилізації сміття, проектування рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах, а також пошук нових полігонів на довготривалу перспективу». 
 
Тоді ж предстваник Egis сказав, що оптимальною ділянкою для сміттєпереробного комплексу є територія ТЕЦ-2, що на вул. Пластовій. 
 
Нагадаємо, Egis офіційно працює у Львові з березня цього року. На розробку інженерами компанії комплексної стратегії для міста Львова уряд Франції виділив 650 тис євро. Компанія використовує для своїх розробок попередні напряцюванні інституту «Гірхімпром». 
 
Також на замовлення «Львівтеплоенерго» ПрАТ «Важпромавтоматика» розробила ТЕО на будівництво сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240,0 тис.т/рік». Документ обійшовся у 490 тис. грн. На минулому тижні виконком ЛМР доручив «Львівтеплоенерго» почати проектні роботи
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!