На проспекті Чорновола замість МАФу можуть облаштувати громадський простір

1307 0
Профінансувати реконструкцію простору готові підприємці, які працюють поруч.
Візуалізація громадського простору на пр.Чорновола

Візуалізація громадського простору на пр.Чорновола

У Львові на проспекті Чорновола, 45 планують облаштувати громадський простір замість кіоску, який власниця самостійно забрала після перемовин з містом. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

«У середу демонтували кіоск на проспекті Чорновола, 45. Після перемовин власниця його забрала сама. Тепер на цьому місці можемо облаштувати громадський простір», – каже він.

Він стверджує, що вже є певні напрацювання та ідеї, як міг би виглядати цей громадський простір. Підприємці, які працюють поруч, готові профінансувати реконструкцію простору на Чорновола.

Простір на проспекті Чорновола, 45 до і після

Візуалізація майбутнього простору

Нагадаємо, що 4 листопада власники МАФів пікетували Львівську міську раду. Вони вимагали не зносити їхніх споруд та налагодити роботу робочої групи, яка займалась цим питанням. Під стінами Ратуші було кілька десятків підприємців із гаслами «Вимагаю право на працю».

Львівські депутати ще у грудні 2019 року підтримали ухвалу, що дозволяє без рішення суду примусово демонтувати кіоски, де продають алкоголь. Ці МАФи вилучили з переліку тимчасових споруд, яким дозволили займатися підприємницькою діяльністю на території Львова. Також до оновленого переліку не внесли ті кіоски, площі яких займають більшу площу, ніж дозволено.

Візуалізація зі сторінки Любомира Зубача



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!