У будівлі, яку реконструював Григорій Козловський у Львові, відкриють океанаріум

33569 0
У 2017 році реконструкцію будинку, де буде океанаріум, погодили львівському депутату і бізнесмену Григорію Козловському.
Фото: facebook-сторінка Океанаріум Львів

Фото: facebook-сторінка Океанаріум Львів

На проспекті Шевченка, 8 у Львові відкриють океанаріум. Як свідчать дані з Фейсбук-сторінки закладу, відкрити його планують уже в серпні.

На сайті Робота.ua зазначено, що у львівському океанаріумі є басейни, обладнані для утримання морських тварин і риб. 

Як розповіли Тvoemisto.tv в закладі, тут розмістять трьохярусний океанаріум із рибками, черепахами, акулами, скатами та коралами. Буде також 3D шоу на великому пано. Для відвідувачів організовуватимуть екскурсійні тури – групові та індивідуальні. Точної дати відкриття наразі ще не називають. Так само невідомо, скільки «жителів» заселять в океанаріум.

«Ми веземо їх здалеку, вони ще мають пройти карантинний період і тоді відкриємо наш океанаріум з різноманіттям риб, черепахами, акулами та скатами», – повідомили Тvoemisto.tv в океанаріумі.

Дитячий квиток (3-13 років) коштуватиме 150 грн, студентський – та підлітковий (14-17 років) – 200 грн, а дорослий – 250 гривень.

Як пишуть Наші Гроші. Львів, «Кінокомплекс-Київ» в судовому порядку змусило міськраду винести на сесію питання про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу, приміщення кінотеатру «Київ» на проспекті Шевченка, 8. У кінці травня 2013 року депутати проголосували за відповідну ухвалу, дозволивши «Кінокомплекс-Київ» як орендарю приватизувати приміщення (а це 835,8 кв.м) без проведення повноцінного аукціону.

У 2015 році ТОВ «Кінокомплекс-Київ», власником якого був львівський депутат і бізнесмен Григорій Козловський, хотів викупити приміщення колишнього кінотеатру. Його мали продати за 8 млн, втім Вищий господарський суд вирішив повернути кінотеатр громаді міста. Станом на зараз це підприємство припинило свою діяльність.

У вересні 2015 року за цією адресою зареєстрували ОСББ «Шевченка 8». Його уповноваженим вказаний Олег Дублянський. Він же є керівником ОСББ «Свободи 11», де донька Григорія Козловського Софія Максимець будує готель. До травня 2019 року керівником ОСББ на Свободи вказувався Григорій Козловський.

У 2017 році виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження Григорію Козловському та Валентині Свіщовій на реконструкцію нежитлових приміщень будинку №8 на проспекті Шевченка. У будівлі мали надбудувати третій та мансардний поверхи. Гранична допустима висота споруди – 18,1 м. 

Додамо, що Григорій Козловський у 2018 році відкрив на площі Ринок скандальний ресторан із живими акулами.

Будівлю кінотеатру «Київ» у Львові збудувала фірма Івана Левинського у 1912 році. У різні роки тут працювали кінотеатри «Фрашка», «Штука», «Химера». Кінотеатр «Київ» працював із 1944 по 2015 рік.

Вікторія Ейсмунт

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!