На проспекті Свободи у Львові почали розбирати завали будинку

1296 0
За виконання першочергових протиаварійних робіт платитиме ТзОВ «Фрідом Авеню».
Фото: Марти Байдаки/Твоє місто

Фото: Марти Байдаки/Твоє місто

На проспекті Свободи, 23, вже розпочались протиаварійні роботи у житловому будинку, де стався обвал флігельної частини. За виконання першочергових протиаварійних робіт платитиме ТзОВ «Фрідом Авеню». Про це під час стріму на Tvoemisto.tv розповіла заступниця міського голови Львова з житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«30 серпня ми отримали заключення стосовно першочергових протиаварійних робіт, які потрібно провести в будинку №23 в флігельній частині. З вчорашнього дня вже працює підрядна організація. Станом на сьогодні, роботи вже частково виконано. Велике нависання на даху вже забрали. Зараз йде розбір стіни флігельної частини будинку. Плануємо, що стінку флігеля будуть розбирати до рівня першого поверху», – сказала вона. 

Відтак, після завершення робіт планують зробити відповідний проєкт щодо виконання в подальшому аварійних робіт, які необхідно провести. В отриманому висновку про проведення першочергових протиаварійних заходів вказані причини руйнування частини будинку: 

  • У 2014-2015 році був демонтований флігель будинку №21 на пр. Свободи. Після цього необхідно було укріпити стіну металевими чтяжами в будинку №23, однак цього не зробили;
  • через дощі і танення снігу взимку відбувалося постійне підмивання стіни будівлі, що призвело до руйнівних процесів;
  • компанія, яка проводила будівельні роботи у будинку №21, приступила до їх виконання з порушеннями. Велика кількість ґрунту призвела до підмивання фундаменту флігеля будинку №23.
     

«На сьогодні, укладена тристороння угода між управляючою компанією «Айсберг», ТзОВ «Фрідом Авеню» і підрядною організацією, яка виконувала роботи у будинку №21. Згідно з цією угодою, оплачувати кошти за виконання першочергових протиаварійних робіт буде «Фрідом Авеню», – додала вона. 

Нагадаємо, у пʼятницю, 26 серпня, вночі у центрі Львова відбулося часткове руйнування житлового будинку. З місця події евакуювали 12 людей, з них 4-річну дитину.  Загалом, у будинку є 14 квартир, з них – три квартири пошкоджені, а також внутрішній двір і два нежитлові приміщення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!