На прикордонній дорозі Грушів – Немирів побудують додаткову смугу руху

1477 0
Дорога Грушів – Немирів матиме протяжність 1,6 кілометри.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

Додаткова смуга пролягатиме від кордону із Республікою Польща через село Грушів. Її будівництво має розвантажити проїзд прикордонними дорогами у напрямку від міжнародного пункту пропуску Грушів – Будомєж. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Читайте також: На Львівщині нарешті розпочали ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів

Проєкт передбачає також облаштування пішохідних тротуарів та зовнішнього освітлення. Вартість об’єкту – близько 40 млн грн. Роботи виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Окрім того, за кредитні та грантові програми від Європейського Союзу завершують ремонт доріг Мостиська – Краковець протяжністю 19 км, а також майже 20 км дороги Яворів – Грушів, каже Юрій Бучко.

«Кошторисна вартість ремонту Мостиська – Краковець складає 146,5 млн грн. Передбачене фінансування за грантові кошти Республіки Польщі – 2,1 млн євро та дофінансування з обласного бюджету у сумі 77 млн гривень. Станом на сьогодні тут облаштовують розмітку та дорожні знаки», – додав Юрій Бучко.

Читайте також: Дорогу з Мостисьок до Краковця ремонтуватимуть за понад 150 млн грн

Нагадаємо, що на Львівщині триває капітальний ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів, що її ремонтують за кошти Польщі. Її ремонт відкладали кілька років через бюрократичні погодження кредиту уряду Польщі на рівні Кабміну. Роботи вдалось розпочати у серпні цього року.

Протяжність дороги становить 19,5 км, а вартість – 7 млн. євро. Її ремонтують за польський кредит у межах програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні». Польща надає Україні кредит під 0,15% річних.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!