Біля приміського вокзалу у Львові перероблять підвищену платформу зупинки трамвая

2975 0
У ЛКП «Львівелектротранс» поки що не порахували вартість перероблення платформи.
Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

На вулиці Чернівецькій планують переробити підвищену платформу на трамвайній зупинці «Привокзальна». Про це повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, пише ІА Дивись.info.

Читайте також: Чому за берлінські трамваї взялась прокуратура та що з ними буде далі

За його словами, всі 30 трамваїв будуть використовувати на маршрутах, де немає підвищених платформ: №3, №4 та №6. Утім на шостому маршруті є одна підвищена зупинка — на вулиці Чернівецькій. 

«За винятком 6 маршруту, де на вулиці Чернівецькій одна платформа потребує певного видозмінення, оскільки вона була зроблена із порушеннями. Одну платформу ми переробимо і цього буде достатньо, щоб 30 трамваїв ходили по всьому місті», – пояснив Олег Береза.

Читайте також: Із балансу Львівелектротрансу списали 12 тролейбусів та 18 трамваїв

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, наразі вартість перероблення платформи ще не порахували, втім її змінюватимуть у межах реконструкції площі Двірцевої. 

За словами Олега Берези, усі 30 трамваїв будуть використовуватися здебільшого на №3, 4 і 6 трамвайних маршрутах, під які не буде потреби змінювати платформи. Нині отримали 22 трамваї, містом курсують уже три на маршруті №3 (вул. Княгині Ольги — пл. Соборна). Цього тижня виїдуть ще шість. А остання поставка всіх 30-ти трамваїв із Берліна має відбутися наприкінці жовтня. 

Читайте також: Львів закупить 10 нових трамваїв та 100 автобусів за кредитні гроші

Нагадаємо, цього року Львів придбав 30 вживаних трамваїв із Берліна чеського виробництва Tatra KTDm за 42 тисячі євро разом із розмитненням. Пізніше з’ясувалося, що двері трамваїв відкриваються назовні, тож вони не зможуть повноцінно їздити на машрутах, де облаштували платформи, висотою більше 35 см. Згодом розслідувати придбання трамваїв взялась львівська прокуратура. На підприємстві спершу заявляли, що розглядають можливість перероблення дверей, втім поки що від цієї ідеї відмовились. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!