Політична реклама

На "Привокзальному" ринку у Львові м'ясо не перевіряють в лабораторіях

2771 0
У зв’язку із напруженою ситуацією на ринку «Привокзальний» (із 26 лютого адмінприміщення блокують активісти на чолі із «Автономним опором» та представниками Львівської обласної асоціації Вільних профспілок), ветеринарна служба втрачає контроль за якістю продуктів, якими торгують на базарі.

Про це заявив головний ветеринар Львова Володимир Горчин, пише Вголос.

«Ситуація на ринку складна, навіть напружена. Лабораторія працює у звичному режимі, від 5-ї ранку щодня. Звісно, на ринку втрачено контроль за повними обсягами поставки м’яса, отож, не вся продукція потрапляє до лабораторії. Свідомі торгівці самі приносять м’ясо на перевірку, інших ми змушені контролювати шляхом денного обходу на ринку. Виявляємо, що підприємці торгують також м’ясом, що не має  ветеринарного клейма, адже його доставляють на ринок  протягом дня», - мказав Володимир Горчин.

Занепокоєні відсутністю повного контролю над продуктами і місцеві ветеринари «Привокзального». «Наша лабораторія працює у звичному режимі. Ми перевіряємо продукти в усіх, хто приносить їх до нас, - розповіла завідувач лабораторії ветсанекспертизи №2 ринку «Привокзальний» Любов Бойко. – Але є одна проблема: ми не контролюємо усю продукцію, якою торгують на базарі. Раніше, коли на ринку була адміністрація ТзОВ «Привокзальний» ринок, працювала охорона, яка змушувала усіх торгівців нести продукти на перевірку в лабораторію. Зараз охорони немає».

За словами Любові Бойко, найбільша небезпека зараз – стихійна торгівля, яка знову виросла навколо ринку. «Люди торгують, де попаде: на усіх тротуарах по вулиці Городоцькій, Горської, Федьковича», - додає Любов Бойко.

Директор ринку «Привокзальний» Дмитро Ничипуренко підозрює, що на сьогоднішній момент, лише 30% від продукції, яку реалізують на базарі, проходить ветеринарну перевірку. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!