На радіостанціях стане більше української музики

1921 0
Міністр культури провів зустріч з представниками приватних музичних радіокомпаній. На зустрічі обговорили можливості збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі з 50% до 75%.
фото: molode.com.ua, vk.com

фото: molode.com.ua, vk.com

Темою зустрічі стало обговорення можливості збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі з 50% до 75% та інші механізми підтримки творчості українських виконавців. Учасники зустрічі вважають, що молоді музиканти мають отримувати більше шансів для просування своєї творчості, зокрема, і в недержавному радіоефірі. Представники радіостанцій висловили готовність створити спільний проект для заохочення українських молодих виконавців.

Окрім того, у Кабінеті Міністрів України буде створено робочу групу за участю представників недержавних радіостанцій, яка напрацьовуватиме проект змін до закону «Про телебачення і радіомовлення». Відповідно до чинного закону, захист інтересів держави та національного телерадіовиробництва гарантується нормою про те, що у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців.

Джерело: Українська правда. Життя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!