На реалізацію Малого карпатського кола потрібно три мільярди гривень

1575 0
Коштів недостатньо, аби вчасно завершити проєкт, тому у ЛОДА працюють над розробленням окремої програми фінансування.
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

У межах проєкту Малого Карпатського кола реалізують 34 проєкти, які об’єднають Львівську, Закарпатську та Івано-Франківську області. Зокрема, відремонтують 5 доріг, збудують три нові та відреконструюють 26 мостів. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Читайте також: «Карпатське коло». На Сколівщині завершують ремонт двох доріг, які з'єднають Львівщину із Закарпаттям

У 2020 році розпочали ремонт трьох автошляхів: Славське-Вигода, Славське-Хащованя та Бориня -Боберка. Цього року роботи планують продовжити. Також напрацьовують проєктну документацію для початку робіт на напрямках Хітар –Тухля та Бориня – Мохнате. На цих усіх дорогах мають відновити 26 мостів.

У ЛОДА сподіваються у лютому завершити виготовлення передпроєктної документації на будівництво нових доріг, які мають покращити інфраструктуру гірського регіону та сполучення між населеними пунктами.

Зазначимо, що минулого року на реалізацію Малого карпатського кола Львівщина отримала 200 млн грн з Державного дорожнього фонду. Цього року очікують таку ж суму. Хоча цього недостатньо, аби вчасно завершити проект, тому у ЛОДА працюють над розробленням окремої програми фінансування.

Читайте також: Туристичні об'єкти Львівщини об'єднають веломаршрутом

В адміністрації підготували звернення на Кабмін та Офіс Президента про виділення додаткових коштів для реалізації цього проєкту за окремою статтею бюджету. Загальна вартість, яка необхідна для будівництва та ремонту доріг місцевого значення в межах Малого карпатського кола, близько трьох мільярдів гривень.

Цей маршрут з'єднає найкоротшою дорогою Сколівський район з Межигірським та Долинським. 

Нагадаємо, що проєкт «Мале карпатське коло» має на меті з’єднати три області в Західній Україні. Протяжність автомобільних доріг становитиме приблизно 100 км. Тут облаштують освітлення, тротуари та велодоріжки.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!