На реконструкцію львівських парків виділили 80 мільйонів гривень

1768 0
Найбільше робіт проводили у Замарстинівському парку і Парку імені Івана Павла II.
Фото: Lviv.sq.com.ua

Фото: Lviv.sq.com.ua

У Львові є 33 парки та 108 скверів, загальна площа яких становить більше 800 га. На їх реконструкцію цього року виділили 80 млн грн, повідомляє прес-служба ЛМР.

За словами директора ЛКП «Зелений Львів» Володимира Данилюка, роботи цього року найактивніше тривали у восьми парках. А загалом підприємство обслуговує більшість парків Львова – 25.

«Найбільше роботи провели в Замарстинівському парку і Парку імені Івана Павла II. Лише на парк «Замарстинівський» виділили 3 млн грн. За ці кошти зробили каналізування та освітлення», – каже Володимир Данилюк.

Ще раніше у Замарстинівському парку облаштували центральну алею та засіяли газони, встановили частину лавок та смітників. Зараз тривають роботи з облаштування дитячого майданчика та амфітеатру.

Натомість у парку імені Івана Павла ІІ облаштували широку алею, яку виклали бруківкою. Тут також з’являться 96 антивандальних лавок та сучасні ліхтарі. Також цьогоріч у парку «Піскові озера» встановили нові перила задля безпеки мешканців.

У планах ЛКП «Зелений Львів» – ще цього року розпочати роботи з прокладання прогулянкової алеї та облаштування освітлення у парку «Горіховий гай».

Тривають роботи і у Личаківському парку – там облаштовують сучасний дитячий майданчик на тисячу квадратних метрів. Проект майданчика називається «Дракон, що повзе». Він передбачає пеньки для бігу, валуни для стрибків, пісочниця, канатна дорога, дерев’яний місток, насипні пагорби – загалом 21 елемент для гри.

На розвиток та догляд Стрийського парку у 2018-2020 рр міська рада виділила понад 6,5 млн грн. За ці кошти придбали техніку для обслуговування парку, відремонтували освітлення частини алей та розпочали капітальний ремонт господарської будівлі.

«Ми обгородили більшість стихійних автозаїздів на територію парку, відреставрували оглядовий майданчик та старі лавки, додали 30 нових, відновили роботу каскаду струмків, який не працював 25 років, провели поточний ремонт сходів з боку вулиці Франка. Аби в парку було чисто, встановили велику кількість урн для сміття. Завдяки спеціальній системі зволоження, ми фактично реанімували окрасу парку – оранжерею», – каже в.о. директора Стрийського парку Олена Мазурик.

Також у парку облаштовують доріжки з м’яким покриттям, які, хоч і складніші у догляді, проте є кориснішими, особливо для людей, які займаються бігом: на них не забиваються м’язи.

Зазнав суттєвих змін і один з найбільших парків Львова — «Знесіння», площа якого становить понад 150 га.

Крім того, Львів став першим в Україні містом, де розробили Green Action Plan. А ще місто береться за створення першого «зеленого коридору» – Зелена лінія (неперервний пішохідно-велосипедний маршрут) від Сихова до центру міста простягнеться на понад 7 км.

Нагадаємо, до кінця 2020 р. планують присвоїти кадастрові номери ще п'ятьом львівським паркам. Упродовж наступного року оформлять межі всіх парків.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!