На реконструкцію Собору святого Юра виділили 20 млн грн

3039 0
Кабінет Міністрів України розпорядився виділити 20 мільйонів гривень на реконструкцію Собору святого Юра у Львові.

Про це ідеться в розпорядженні уряду щодо розподілу у 2017-му році  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, – повідомила народний депутат України Оксана Юринець.

Читайте також: У Львові відновили частину Митрополичих садів. Фото

Окрім того, сесія Львівської міської ради затвердила детальний план реновації території Святоюрської гори з реконструкцією площі Святого Юра, впорядкування Митрополичих садів та пропозиції щодо визначення місць розташування пам’ятника Митрополиту Андрею, – інформує прес-служба ЛМР.

Відтак, управління земельних ресурсів департаменту містобудування на підставі затвердженого детального плану території повинно передбачити фінансування та розроблення проекту землеустрою щодо впорядкування території для містобудівних потреб з метою його затвердження у встановленому порядку.

«Рельєф самої Святоюрської гори є так само об’єктом спадщини  ЮНЕСКО, як і сама Церква св. Юра як архітектурний комплекс. Від місця, де починається підйом, – це є землі історико-архітектурного призначення. Тобто на цих землях не може бути жодного будівництва. Там може бути доступна паркова зона, в тому числі дитячий майданчик», – зазначив під час сесії головний архітектор міста Юліан Чаплінський.

Фото: anderver.livejournal.com

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!