На ремонт дороги від Стрия до Ходорова потрібно понад 1,5 млрд грн

5132 0
Ремонт триватиме 2,5 роки.
Фото: Наталя Лазарович

Фото: Наталя Лазарович

Служба автомобільних доріг у Львівській області оголосила тендер на ремонт дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, зокрема ділянки від Стрия до Ходорова. Вартість робіт відповідно до проєктно-кошторисної документації – 1,5 млрд грн.  Аукціон відбудеться 30 березня.

Читайте також: Які дороги на Львівщині ремонтуватимуть у 2021 році. Перелік

Дорога у перспективі має стати частиною траси М-30, яка з’єднає Львівську та Луганську області. Керівник відділу зв'язків з громадськістю Служби автомобільних доріг Львівщини Іван Бондар у коментарі Тvoemisto.tv розповів, що у рамках проєкту облаштують нові розв'язки та відремонтують п'ять мостів.

«Після того, як будемо мати переможця тендеру, підпишемо з ними договір, приступимо до робіт. У деяких місцях будуть облаштовані перехідно-швидкісні смуги руху. Проєктом передбачено також будівництво нових розвя’зок. Кошти виділятимуть з державного бюджету», – розповів він.

Проєктом передбачає розширення дороги на деяких ділянках, втім кількість смуг незмінна – дві, також відбудеться заміна комунікацій та дорожнього покриття. У межах населених пунктів прокладуть тротуари. Також облаштують освітлення.

Читайте також: Проєкт платної дороги зі Львова до Краковця оновлюють. Кабмін уже визначив вартість проїзду

Іван Бондар каже, що відремонтована ділянка дороги стане частиною дороги М 30.

«Вона з’єднає два кордони, західний і східний. У перспективі є ремонт дороги із Нижанкович до Стрия. У Нижанковичах планують облаштувати пункт пропуску», – додає він.

Ремонт дороги триватиме до двох років. Аби не перекривати трасу, її ремонтуватимуть частинами. Спершу проведуть капітальний ремонт лівої частини, потім правої. Загалом же дорогу ремонтуватимуть у дві черги: від Стрия до моста через Дністер за Жидачевом і від моста до Ходорова.

Читайте також: Луганщину та Львівщину хочуть з'єднати новою швидкісною магістраллю М-30

Нагадаємо, на Львівщині планують будівництво п’яти нових прикордонних переходів в області і доріг до них. Три переходи хочуть облаштувати у Карпатському регіоні, два – поблизу міста Белз.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!