На ремонті підземного переходу Львівської політехніки підприємець розтратив мільйон гривень

15679 0
Чоловік купив смолу для обробки ізоляційних поверхонь підземного переходу на понад 1 мільйон гривень, а використав лише на 43 тисячі.
Ілюстративне фото: 3m2.ua

Ілюстративне фото: 3m2.ua

Львівського підприємця підозрюють у розтраті майже мільйона гривень при НУ «Львівська політехніка». Про це повідомили в обласній прокуратурі Львівщини.

Йдеться про 59-річного директора львівського підприємства, що перемогло у тендері на ремонт підземного переходу між корпусами вишу на вулиці Бандери.

За версією слідства, підприємець використав бюджетні кошти на нібито «закупівлю» будівельних товарів у фірми з ознаками фіктивності. Чоловік купив смолу для обробки ізоляційних поверхонь підземного переходу на понад 1 мільйон гривень, а використав лише на 43 тисячі. Решту, кажуть у прокуратурі, поклав собі у кишеню.

При цьому, згідно з висновками хімічної експертизи, використав матеріали нижчої якості та у значно меншому обсязі. Як наслідок, через неякісний ремонт стеля та стіни продовжують протікати при сильних опадах.

За вчинене бізнесмену загрожує від 7 до 12 років ув’язнення із трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна. Наразі чоловік перебуває у Львівському слідчому ізоляторі.

Додамо, що тендер на ремонт підземного переходу між корпусами Львівська політехніка оголосила в червні торік. Тоді перемогла компанія ТОВ «Сомиг ЛТД», що пообіцяла відремонтувати перехід за 9,4 млн грн. Її власником вказаний Володимир Мястковський. Прокуратура ж ані назви фірми, ані імені підприємця не називає.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!