На реставрацію брам, вікон та балконів цьогоріч у Львові витратять 4 мільйони гривень

2199 0
Львів’яни подали 258 заявок на реставрацію брам і на 180 вікон.
Фото: ЛКП Археологічно-архітектурна служба м.Львова

Фото: ЛКП Археологічно-архітектурна служба м.Львова

Цього року у межах програми співфінансування у Львові на реставрацію брам, вікон та балконів запланували витратити 4 млн гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Програма співфінансування почалася в червні 2018 року і впродовж того часу у місті відреставрували 61 браму. Це станом на кінець 2019 року. Зараз ще 8 брам і 32 вікна є в роботі», – каже вона.

Читайте також: У Львові відреставрували вже 11 історичних брам. Фото до і після

Також, за словами Лілії Онищенко, загалом зібрали заявки на реставрацію 258 брам і на 180 вікон. Наразі прийом заявок призупинили і будуть працювати з тими, що є. Окрім цього, співфінансування, якщо йдеться про брами чи вікна, – це 30% від мешканців та 70% суми від міста, у випадку балконів – 10 тисяч за один балкон з мешканців, решта оплачує місто.

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% – мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!