На реставрацію дерев’яної церкви на Львівщині пропонують виділити мільйон гривень

3712 0
Потрібно не тільки відреставрувати храм, а й зберегти унікальні розписи, зробити їх видимими для відвідувачів, вірян і туристів.
фото: лода

фото: лода

На Львівщині пропонують відреставрувати дерев’яну церкву Святого Михаїла, що в Ісаях Самбірського району, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Нині вона перебуває на балансі департаменту архітектури Львівської ОДА і не має користувача. Про це повідомляють у відповідному департаменті.

«Цьогоріч роботу тут триватимуть третій рік поспіль. На них пропонуємо з обласного бюджету виділити мільйон гривень. Загалом за два роки для церкви в Ісаях з обласного бюджету профінансували робіт на 2,15 мільйона гривень», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Недооцінений. Що буде із Свірзьким замком на Львівщині

У реставрації храму важливо, – додають у департаменті, – аби процес був безперервним. Також слід не тільки відреставрувати, а й зберегти унікальні розписи, зробити їх видимими для відвідувачів, вірян і туристів.

Крім того, до осені для цього храму фахівці та громада мають створити візію ревіталізації у межах проєкту «Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження», який реалізовують за підтримки Українського культурного фонду. Також церква є претендентом на участь у конкурсі «Велика реставрація».

Нагадаємо, що маленький дерев’яний храм під Круковою горою, що розташований між Брюховичами і Волею Гомулецькою, потребує порятунку. Церкві понад 250 років і вона швидко руйнується. Детальніше читайте за посиланням

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!