На реставрацію скульптури Скорботного Христа у Львові зібрали 250 тисяч гривень. Фото

3283 0
Місто обіцяє подвоїти цю суму і розпочати реставрацію скульптури на каплиці Боїмів.
Фото: Університет банківської справи

Фото: Університет банківської справи

Під час благодійного «Аукціону надій» від Університету банківської справи зібрали 250 тисяч гривень на реставрацію скульптури Скорботного Христа. Про це повідомляє прес-служба університету.

За попередньою домовленістю з міським головою Львова Андрієм Садовим, суму зібрана студентами на аукціоні подвоять і місто розпочне відновлення статуї Скорботного Ісуса Христа на даху каплиці Боїмів.

Читайте також: Реставрація пам'яток архітектури – це питання безпеки

Під час аукціону розіграли 89 лотів, подарованих львівськими художниками Євгеном Безніскою, Петром Сипняком, Михайлом Безпальковим та іншими. Свої лоти представили також львівська галерея «Про-Арт», «Ікон Арт», арт-студія «Зифіріна» та римарня «Клейнод».

Читайте також: 7 чудес Львова

Нагадаємо, гроші на дослідження та реставрацію каплиці Боїмів також збирали 5 грудня під час благодійного гала-концерту у Львівській опері, присвяченому 20-річчю Львова у переліку світової спадщини ЮНЕСКО.

Протягом минулих 12 років завдяки Аукціону надій від університету вдалось втілити такі проекти: відновлення старовинної дерев'яної церкви у Кутах, інкубатор для пологового будинку у Львові, комп'ютерний клас для вихованців колонії у Городку, реабілітаційний кабінет для дітей з вадами слуху у Харкові, очищення ріки Вільшанка на Черкащині, креативний простір для нечуючих у Києві та інші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!