Різдво у гаю. У музеї під відкритим небом облаштують «живу» шопку та фотозони

1816 0
Через карантин Різдво на території Музею народної архітектури та побуту не буде майстер-класів, лише діятиме кілька фотозон.
Фото: Шевченківський гай

Фото: Шевченківський гай

Цього року Різдво у Музеї народної архітектури та побуту, через карантинні заходи буде не таким гучним, як завжди. Зокрема, 7 січня не передбачені майстер-класи. Споглянути можна буде на «живу» шопку, оглянути Хатинку Святого Миколая, а також пофотографуватися на кількох фотозонах. Про це Тvoemisto.tv зазначив директор Музею народної архітектури та побуту Роман Назаровець.

Читайте також: Як святкуватимуть Різдво у Львові під час карантину. Повна програма заходів

Зокрема, за його словами, на центральній площі Шевченківського гаю, за храмом Премудрості Божої, поблизу дзвіниці, облаштують шопку. Її вже прикрасили зіркою, ангелами, різдвяними скульптурами та підсвітили у три яруси. Шопка буде огороджена, а навколо неї ходитимуть живі ослики та баранчики.

Читайте також: Скільки вихідних матимуть львів'яни у січні

До різдвяних свят у Музеї також працюватиме Хатинка Святого Миколая, яка датується ще 1749 р. і яку привезли зі с. Либохора, що на Сколівщині. Відвідувачі зможуть оглянути інтер’єр давньої хати, сфотографуватися у ній.

Крім того, на території Музею народної архітектури і побуту діятимуть ще кілька фотозон.

«На жаль, цього року у Шевченківському гаю на Різдво не буде звичних майстер-класів, а якщо й будуть, то з малою кількістю людей. Через карантинні обмеження все зробили максимально так, аби люди гуляли парком, відпочивали і робили фотографії на згадку», – каже Роман Назаровець.

Вхід у Шевченківський гай, за словами директора, буде незмінний – 50 грн з дорослого і 30 грн з дітей.

Більш детальна програма святкування Різдва у Шевченківському гаю з’явиться згодом.

Читайте також: У Львові встановлять чотириметрового Дідуха

Нагадаємо, цьогоріч Різдво у Львові відбуватиметься в адаптованому до карантинних норм форматі. Різдво святкуватимуть лише у гаю 7 січня, а напередодні, 6 січня, на площі Яворського в центрі виставлять чотириметрового дідуха.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!