Політична реклама

На ринках зросли ціни на овочі

1556 0
У січні зросли цін на найбільш ходові овочі і коренеплоди – картоплю, моркву, буряк, капусту і цибулю.

Порівняно з минулорічними цінами борщовий набір подорожчав більш ніж удвічі, а цибуля в 5-9 разів залежно від магазинної націнки.

Експерти кажуть, що зростання цін продовжиться, але з поточною ситуацією в країні це не пов’язано: овочі завжди дорожчають в морози.
“Зі зниженням температури пропозиція плодоовочевої продукції на ринку скорочується, – пояснила керівник проекту “АПК-Інформ: овочі та фрукти” Тетяна Гетьман. – Власники необладнаних сховищ намагаються не продавати овочі, щоб вони не зіпсувалися на такому морозі, а господарства з обладнаними сховищами на цьому тлі підвищують ціни”.

Причому експерт попереджає, що ціна може зрости ще раз, тому що з настанням сильних морозів овочі на відкритих базарах не продають, і основна торгівля зміститься в роздрібні мережі, де закупівельні ціни вищі.

Джерело: Вкурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!