Політична реклама

На ринку праці у Львові поменшало вакансій

1394 0
Соціально-політичні події в країні вплинули на ринок праці України.

Процес пошуку роботи став довшим, а роботодавці прискіпливішими, повідомляє  Міжнародний кадровий портал HeadHunter.

Нові вакансії з’являються рідше, що спонукає людей вдаватися до пошуків активніше. «Чим складніша ситуація на ринку праці, тим більше зусиль доводиться докладати спеціалісту, щоб знайти роботу, тим активнішим він повинен бути. Просто розмістити резюме в мережі уже не достатньо, на вакансії потрібно активно відгукуватись», - пише HeadHunter.

У першому кварталі 2014 року кількість відгуків на одну вакансію збільшилась майже на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Найбільш активно шукають роботу працівники наукової та освітньої сфери, журналісти і творчі працівники - відгуків останніх стало на 72% більше.

Знизилась активність працівників некомерційних організацій і державної служби: вони стали відгукуватися рідше. У решті професійних сфер спостерігається значне (від 10%) збільшення кількості відгуків шукачів.

Найбільш активними у першому кварталі були: юристи, бухгалтери і ТОП-менеджери. Рекордсмени активності - юристи (33 відгуки на одну вакансію), фінансисти і бухгалтери (25 відгуків на одну вакансію), а також керівники вищої ланки (24 відгуки на одну вакансію).

Серед офісного персоналу найнижча активність у програмістів і страхових спеціалістів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!