Політична реклама

На ринку праці у Львові поменшало вакансій

1577 0
Знайти місце праці цьогоріч буде складніше. У кадрових агентствах очікують на нову хвилю скорочення робочих місць.

Христина Гінка, консультант кадрової агенції, коментуючи ситуацію на ринку праці, зазначила: «Ми не можемо говорити, що це буде скорочення персоналу. Але це може бути наслідком оптимізації чисельності персоналу, внутрішньої ротації, якісь кадрові заміни».

Вже у січні цього року львівські працедавці запропонували міському Центру зайнятості суттєво зменшити кількість вакансій. За словами працівника Центру зайнятості Олега Рісного, упродовж січня тут мали 1300 вакансій, тоді як у попередні роки в такий час їх пропонувалося безробітним понад 2–2,5 тисячі на місяць.

Наразі попит не падає на працівників ІТ та медичної сфери. Також активно шукають людей для аграрних робіт.

Христина Гінка прогнозує, що на ринку праці будуть потрібні агрономи, селекіонери, ветлікарі, люди, які працюють у галузі тваринництва, рослинництва. До того ж – зі знанням однієї або кількох іноземних мов.

Чималий попит цього року буде і на інженерів, технологів та робітників. Через низьку зарплатню непопулярними залишаються вакансії у бюджетній сфері. Масштабно створювати нові робочі місця підприємці також не будуть. Цьому заважають високі податки, кажуть фахівці.

Тим часом львівські виші роблять ставку на підготовку ІТ-фахівців. Зокрема, Львівська Політехніка цьогоріч проситиме у Міністерства освіти про збільшення держзамовлення на підготовку спеціалістів у галузі інформаційних технологій.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!