На ринку житла найбільший попит – на двокімнатні квартири

2391 1
На тлі серйозних економічних і політичних проблем, ринок зайняв швидше вичікувальну позицію, ніж націлився на ріст, з поступальним зниженням кількості угод. Як показує статистика, в основній масі міст ціни в гривні поки істотно не змінилися, то в доларовому еквіваленті продовжується зниження.
Фото: rivnist.in.ua

Фото: rivnist.in.ua

Чого очікувати від ринку житлової нерухомості у вересні. Свій прогноз розвитку ринку нерухомості на найближчий місяць пропонує Delo.UA спільно з консалтинговою компанією SV Development.

Максимальне падіння серед великих міст на 1,96% зафіксовано в Донецьку та Дніпропетровську (2,17%), за ними слідують Харків (1,70%), Львів (1,51%), Одеса (1,77%) і Київ (1,64%).

За минулий місяць істотно знизилися ціни і в не найбільших містах країни – Хмельницькому (мінус 1,89%), Миколаєві (мінус 1,54%), Чернігові (мінус 2,03%), Херсоні (мінус 2,20%), Ужгороді (мінус 1,12%).

Тенденція укладення договорів на ринку вторинного житла в нижчому ціновому сегменті триває, найбільшу кількість угод купівлі-продажу традиційно зафіксовано в коридорі $50-80 тис., а також ще в середньому ціновому сегменті – $ 80-95 тис. Катастрофічно падає інтерес на квартири бізнес- і преміум-класу.

Найбільшим попитом користувалися двокімнатні квартири, трохи менша частка угод припадає на однокімнатні квартири.

Прогноз:

З урахуванням того, що курс долара знову поводиться нестабільно, а також через політичну та економічну кризу, все це сприяє зростанню продажних ризиків і зниженню кількості угод.

В наступному місяці, експерти не прогнозують істотного зростання кількості угод, в кращому випадку залишиться поточний рівень 550-600 одиниць. Найбільшим попитом користуватимуться двокімнатні квартири.

 


Читайте також:
10 Вересня, 2014 21:49
прекрати врать Рынок недвиги остановился наглухо. Продать ничего не возможно.Цены должны упасть минимум на 50% чтобы началось движение.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!