На околицях Львова створять ландшафтний заказник «Торфовище Білогорща»

3105 0
Заказник загальнодержавного значення хочуть створити на площі 119,6 га.
фото ілюстративне: day.kyiv.uа

фото ілюстративне: day.kyiv.uа

На пленарному засіданні сесії Львівської міської ради ухвалили рішення про підтримку петиції «Про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща», інформують у прес-службі ЛМР. 

Згідно з ухвалою, міський голова Львова доручить виконавчому органу:

- підготувати дорожню карту щодо створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща»;

- за необхідності підготувати проект ухвали про створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща»;

- представити інформацію, зазначену у попередніх підпунктах ухвали, на черговому пленарному засіданні міської ради.

Читайте також: У Львові хочуть створити ландшафтний заказник «Торфовище Білогорща»

Рішення ухвалили із зауваженнями. За порадою депутатів, виконавчому органу, що вивчатиме петицію, доручать опрацювання зауважень департаменту містобудування. За рішення проголосували 54 депутати міської ради.

Автор ухваленої петиції - Наталія Кузьма. 

Метою появи такого заказника на околицях Львова автори петиції називають збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному Європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу.

Читайте також: Система електронних петицій: чому Львів голосує пасивно та як це змінити

Ландшафтний заказник включатиме землі трьох територіальних громад: Рясна-Руської сільської ради – 19,6 га, Зимноводнівської сільської ради – 38, 4 га та Львівської міської ради – 61,6 га. 

«Ландшафтні комплекси торфовища виконують важливу санітарно-екологічну роль у перевантаженій транспортними магістралями і промисловими підприємствами західній околиці міста Львова», – зазначено в описі петиції.  

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!