На щеплення від Covid-19 можна буде записатися. МОЗ пояснює, як це зробити

2252 0
Буде три способи потрапити на щеплення.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Міністерство охорони здоров'я України запустить сайт, де розмістить інформацію стосовно вакцинації від коронавірусу. На цьому ж сайті можна буде також записатися на щеплення. Про це в інтерв'ю «ТСН» повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

10 лютого в Україні мають протестувати у медичних інформаційних системах, які стоять у лікарів, модуль «імунопрофілактика». Водночас запустять сайт під назвою Covid-19, що онформуватиме про імунопрофілактику і можливість записатися на щеплення.

Читайте також: Колективний імунітет до Covid-19 не з'явиться цього року, незважаючи на вакцинацію, – ВООЗ

«Паралельно запуститься комунікаційна кампанія, і будемо говорити, що сьогодні вакцинується і записуються такі-от групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці можна зробити щеплення, хто буде проводити», – каже він.

За словами Ляшка, буде три способи потрапити на щеплення: записатися на сайті, прийти на прийом до сімейного лікаря або отримати запрошення телефоном від Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Навіть якщо в людини немає сімейного лякаря, завдяки цим механізмам не має виникнути проблем із вакцинацією.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Виглядає він наступним чином:

1) січень-квітень 2021 року – люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією Covid-19;

2) квітень-червень 2021 року – люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто надає медичні послуги;

3) червень–вересень 2021 року – люди із високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто ви конує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;

4) вересень 2021-березень 2022 року – люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!