На правах реклами

На що слід звернути увагу при купівлі житла в новобудові? 12 основних порад

19709 1
Цегляні, панельні чи монолітні? Спальний район, промисловий, передмістя чи середмістя? І ще багато питань, на які варто знати відповідь, турбують людей, які вирішили купити житло в новобудовах. Саме тому Tvoemisto.tv вирішило розібратися, на що ж слід першочергово звертати увагу при важливому виборі чи не на все життя – купівлі житла.

Підготовано за допомогою фахівців та експертів компанії ЕКО-ДІМ

«Для нас важливо, щоб люди добре орієнтувалися в нюансах купівлі-продажу квартир в новобудовах і були захищені від ризику потрапити на недобросовісного продавця. Чим краще людина володіє ситуацією та інформацією, тим більше компаній застосовуватимуть чесні та законні способи діяльності, а це, в свою чергу, запорука зменшення сумнівних угод, збільшення довіри до галузі в цілому і стимул для власного вдосконалення», - розповідають у компанії.

Ціна та оплата

1. Оплата за квартиру може бути прив'язана до гривні або до валюти. Варто відразу це з’ясувати із забудовником.

2. Можливість внесення першого внеску та розтермінування платежів. Зазвичай, забудовник може надавати розтермінування платежів до завершення будівництва, не потребуючи всієї оплати зразу. Якщо розтермінування ще й безвідсоткове, то це свідчить про надійність забудовника, і це зручно для покупця. Потрібно обумовити можливість зручного графіка виплати по розтермінуванню.

3. Забудовники не надають кредити (на відміну від розтермінування), адже це зовсім інакша фінансова послуга, і ліцензія на будівництво або залучення коштів для будівництва не дає можливості займатися кредитуванням. Тому кредити варто розглядати окремо від забудовника – в банках, яким ви довіряєте.

4. З’ясувати, яким чином може змінюватися ціна квартири і на які саме частини ця зміна розповсюджуватиметься – на всю квартиру чи тільки неоплачений залишок.

5. Яким чином вирішуватиметься питання можливого розходження задекларованої та реальної площі після здачі. Це нормальний процес, коли площа може не співпадатна кілька квадратних метрів. Натомість, важливим стає момент оплати за зайві метри, або, що найважливіше, повернення коштів за метри, яких недорахувались.

 Компанія ЕКО-ДІМ пропонує програми соціальної відповідальності. Йдеться про знижки для молодих сімей. Протягом року від дати укладення шлюбу молоді сім’ї мають змогу придбати квартиру в «ЕКО-ДІМ» зі знижкою 3%.

Дозвільні документи, стан будівництва

6. Перш за все, потрібно вивчити забудовника: проаналізувати репутацію, історію діяльності, ознайомитися зі збудованими об’єктами. Перевірити наявність всієї необхідної документації: правовстановлюючого документа на земельну ділянку, дозволу на будівництво або декларацію на початок будівельних робіт, експертизу проекту і сам проект, техумови на комунікації, ліцензію на будівельні роботи, власну технічну та виробничу базу забудовника.

Свою репутацію упродовж багатьох років підтверджує Компанія «ЕКО-ДІМ», яка отримала відзнаки в конкурсі «Інвестор року-2010» та «Інвестор року2012» за вагомий внесок у розвиток економіки Львівщини, професіоналізм та надійність компанії, а також за рішенням міжнародного конкурсу «Кришталева цегла» відзначено такі об’єкти «ЕКО-ДІМ»: Церква св.Володимира (Кришталева цегла-2012), також відзначена як переможець урядовим дипломом «Кращі культові споруди 2011» Початкова школа «Політехнік-Еколенд» (Кришталева цегла-2012) Житловий будинок по вул. Ставовій (Кришталева цегла-2013)  

7. Важливим також є спосіб купівліжитла: в будинку, що будується, або шляхом купівлі готової квартири. 

Якщо у Вас немає зайвих грошей, або Ви маєте добру звичку отримувати найбільшу віддачу за вкладені кошти, то найкращий вибір – це купівля квартири на початку будівництва. Це має кілька ключових переваг:

- менша ціна, аніж після закінчення будівництва,

- можливість завчасного внесення коректив до плану квартири, виконання частини робіт (наприклад, підготовка і розведення теплої підлоги) в процесі будівництва тощо.

Звичайно, варто все обговорити наперед і бути впевненим, що забудовник надійний, а не просто обіцяє.

 

Одним з головних критеріїв роботи компанії ЕКО-ДІМ  є безумовне дотримання усіх вимог стосовно будівництва – від первинної документації до здачі будинків в експлуатацію. Компанія ЕКО-ДІМ пропонує:

  • Безвідсоткове розтермінування за індивідуальним графіком
  • Вартість квартир зафіксована в гривнях
  • Без прихованих оплат (у вартість вже включено лічильники, підключення комунікацій, автономне опалення (котли радіатори), електрика, виготовлення документів
  • Вартість оплаченої площі не змінюється, всі характеристики прописані в договорі
  • Купівля квартири в новобудовах «ЕКО-ДІМ» (первинний ринок нерухомості) відбувається через Фонд Фінансування Будівництва. Це прозора та законна схема продажу житла на стадії будівництва
  • Покупець має змогу ознайомитися з відкритою документацією та дозвільними документами.

Повна безпека: оцінюємо майбутню квартиру зовні та всередині

8. Звернути увагу на наступне:

- Характеристики будматеріалів, вікон, робіт всередині квартири (в якому вигляді отримає її покупець).

- Підведення комунікацій, розведення комунікацій всередині квартири; встановлення лічильників; опалення, складові індивідуального опалення – котли, батареї та інше, виготовлення документації на квартиру.

9. Потрібно перевірити, чи це включено в ціну на квартиру, чи потім доведеться робити і оплачувати все це додатково

Від Сихова до Рясного: за якими критеріями обирати район?

10. Частіше за все, район нового помешкання людина обирає, виходячи з власних вподобань. Зазвичай,  вони діляться на кілька наступних: район, до якого звикли, але хочеться оновити помешкання; кращий район (краща інфраструктура – магазини, освіта, транспорт, парк і т.д.); район біля місця роботи.

Компанія ЕКО-ДІМ пропонує сучасні пропозиції житла в новобудовах, де кожен може знайти ідеальний варіант для себе - доступне житло на вул. Величковського, будинок з дворівневим підземним паркінгом на пр. Червоної Калини, пентхауси та дворівневі квартири, будинок біля двох парків в оновленому районі на вул. Стуса. А також нові сучасні проекти, які зараз тільки готуються. 

11. Інша складова – зручність та комфортність новобудов, модернізація технологій. Сучасний будинок - це в першу чергу продуманий будинок, враховуючи найменші деталі. Наприклад, пониження тротуарів для зручності візків, пандуси, двосторонні ліфти, які дозволяють підніматися до свого поверху, не долаючи зайвий сходовий марш, а одразу напряму з вхідного коридору заходячи до ліфту, димохідні системи і так далі.

12. Важливим також є наявність соціальної інфраструктури – транспортних розвязок, магазинів, садочків та шкіл на території житлового кварталу. У Львові є унікальний прецендент – компанія за власні кошти будує вже другу школу біля власних житлових комплексів. «Політехнік-Еколенд» від компанії ЕКО-ДІМ успішно працює в Шевченківському районі міста, а зараз завершується добудова великої школи та садка на Сихові.

Якщо зсамостійно займаєтесь оформленням вашого інтер’єру, можете знайти якісні світильники чи лампи у компанії Pikartlights. Тут поєднують лаконічні форми і матеріалів. Світильник Pikartlights бездоганно впишеться в інтер’єр, додасть елегантності простору, розставить акценти та створить необхідну атмосферу. Також майстри можуть переробити лампу під індивідуальне замовлення. Детальніше про колекції та асортимент – на сайті Pikartlights.

За партнерства компанії ЕКО-ДІМ.


Читайте також:
10 Травня, 2016 14:26
анатолий 12 порад як выграты в наперсткы в професийных аферыстив
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!