На скільки планують продовжити мораторій на перевірку бізнесу

1882 0
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує продовжити заборону на перевірки бізнесу майже на рік.
фото: shutdownday.org, businessidei.com

фото: shutdownday.org, businessidei.com

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує продовжити майже на рік мораторій на перевірки бізнесу. Про це заявив у понеділок міністр Айварас Абромавичус, відкриваючи Всеукраїнський з’їзд малого та середнього бізнесу. «Ми пропонуємо продовжити до 30 червня 2016 року мораторій на перевірки бізнесу. Це полегшить тиск на підприємців під час реформування державних органів», – зазначив Абромавичус.

Читайте також: Українці сплачуватимуть єдиний внесок по-новому: деталі

За його словами, упродовж додаткового часу уряд і Верховна Рада матимуть змогу реформувати законодавство й державні відомства, а також перетворити органи контролю на сервісні, орієнтовані на громадян і підприємців. Міністр нагадав, що наразі в Україні все ще існує 51 орган контролю та нагляду. Ще у вересні 2014 року уряд постановив скоротити, ліквідувати чи реорганізувати 18 із них, але ця реформа ще впроваджується.

Нагадаємо, з 15 вересня 2015 року вступили в дію небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя органів Державної фіскальної служби України для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій. Детальніше ознайомитися з небюджетними рахунками можна на сайті Головного управління ДФС у Львівській області: www.lv.sfs.gov.ua.

Джерело: прес-служба Мінекономрозвитку, Укрінформ, Урядовий кур’єр

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!